Wat is FKC?

Communicatie

Vergelijking met de ijsberg

Fundamentele Kinesiologische Communicatie is een methode waarmee ik communiceer met het niet-bewuste deel van jou dat toch alles weet, je ‘wetende deel’. Het is als het ware jouw harde schijf waar alle informatie over jou opgeslagen zit.

Je kan een mens vergelijken met een ijsberg. Slechts het topje van de berg is zichtbaar. Hierin zit je denken, je voelen en je buikgevoel vervat. Het uit zich in zichtbare dingen zoals je gedrag, je kennis, je gedachten waarvan je weet dat je ze hebt… Maar al de rest ligt onder water. Dat is je onderbewuste. Het is er wel, maar je bent je er niet bewust van.

Vergelijking met de ijsberg

Klachten zijn immers in veel gevallen de symptomen van onderliggende problemen. Door de onderliggende problemen op te sporen en te transformeren op een wezenlijk niveau, zullen veel klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Tijdens een eerste consult leg ik steeds in het kort het principe van FKC uit. Indien je graag een meer gedetailleerde uitleg zou willen, kan je terecht op de gratis info-avonden van Dr. Kristien Mechelmans. Zij is de grondlegster van FKC. Inschrijven gaat via deze link.

De techniek

De pink-duim-cirkel techniek

Ik ga via een spiertest, van pink-duim-cirkel, ‘zwakke’ of ‘sterke’ spierantwoorden krijgen. Op die manier kan ik door het stellen van gerichte vragen een weg banen op zoek naar de oorzaak van jouw klacht.

De pink-duim-cirkel techniek

Wat kan ik aanpakken?

Veel lichamelijke en mentale klachten hebben een energetische of emotionele oorzaak. Via FKC kan ik werken op 4 niveaus: structureel, biochemisch, emotioneel en energetisch.Een gezond lichaam is in balans als deze 4 domeinen in orde zijn. Een klacht wordt veroorzaakt door een probleem of onevenwicht op alle 4 de domeinen, afzonderlijk of tegelijkertijd.

Fundamenteel

Voordat ik start met het opsporen van oorzaken, vertrek ik steeds vanuit je fundament. Je fundament is een stevige basis voor je gezondheid en moet eerst aangepakt worden vooraleer we verder kunnen werken.